Over Ab-ire

“Ab-ire is de Latijnse benaming voor ‘overgaan’ of ‘terugkeren naar …’.
Hiermee impliceert Ab-ire Uitvaartzorg niet dát er per se een vorig of volgend leven is.

Ab-ire

 

Ab-ire is de Latijnse benaming voor ‘overgaan’ of ‘terugkeren naar …’. Hiermee impliceert Ab-ire niet dát er per se een vorig of volgend leven is. Gelieft of niet, ieder mens speelt een eigen en unieke rol in het leven en verdient daarom óók rond en na het sterven aandacht en respect. Vanuit deze gedachte ontwikkelde Martijn Huffnagel zijn eigen concept gericht op persoonlijke dienstverlening met betrekking tot uitvaartzorg voor zowel begraven als cremeren in Almere en omstreken.

 

Ab-ire afscheidscentrum Almere

 

In aansluiting op haar thema “Ruimte om vrij te gedenken” heeft Ab-ire haar eigen mortuarium en afscheidscentrum in huiskamersfeer van waaruit Ab-ire ceremonies kan verzorgen met vooral een informeel karakter. Martijn sluit hiermee aan, aan de toenemende behoefte om op intieme en informele wijze afscheid te kunnen nemen, maar zeker ook aan de behoefte aan low budget zorg voor mensen met een kleine beurs.

 

Onafhankelijke dienstverlening

 

Martijn Huffnagel van Ab-ire uitvaartverzorging heeft bewust gekozen onafhankelijk uitvaartondernemer te willen en kunnen zijn. Zo kan Martijn nabestaanden zónder enige terughoudendheid beter helpen begrafenissen en crematies persoonlijk vorm te geven. Dit zonder afhankelijk te zijn van de grote externe organisaties of de beperkende bepalingen van natura-verzekeraars. Door de onafhankelijkheid is er binnen de kaders van de Wet op de Lijkbezorging bij Ab-ire juist véél mogelijk. Ab-ire verzorgt begrafenissen en crematies in Almere, Lelystad, Zeewolde, Bussum, Hilversum, Laren, Muiden, Muiderberg en Naarden e.o.

 

Persoonlijk contact met Ab-ire uitvaartverzorging

 

Op het moment dat het overlijden een feit is, is Ab-ire Uitvaartzorg het gehele jaar, 24 uur per dag direct bereikbaar. Vanuit de kracht “Ruimte om vrij te gedenken” staat Martijn Huffnagel garant voor Persoonlijke Uitvaartbegeleiding, Begrafenis- of Crematieverzorging. Ab-ire Uitvaartverzorging pretendeert niet het verdriet bij nabestaanden uit handen te kunnen nemen. Door in goed overleg te communiceren en persoonlijke uitvaartwensen op vakkundige wijze helpen vorm te geven en te coördineren kan Ab-ire Uitvaartzorg zo de zorg voor hen die achterblijven wellicht verlichten.

 

Filosofie van Ab-ire uitvaartverzorging

 

Martijn Huffnagel heeft de overtuiging dat iedereen zelf mag bepalen hoe hij of zij het leven vormgeeft. Dit gegeven, met respect voor het voorbije leven, is voor hem de drijfveer om een bijdrage te leveren aan de periode dat het stoffelijk leven voorbij is. In de ruimte die Ab-ire Uitvaartzorg biedt om ‘vrij te gedenken’ ligt de mogelijkheid om op zeer persoonlijke wijze het afscheid, de uitvaart, begrafenis of crematie vorm te geven.

 

Ervaringen, Martijn Huffnagel

 

Martijn Huffnagel is sinds 1986 actief als uitvaartbegeleider. Hij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in diverse disciplines. Per 1 januari 1998 is Martijn Huffnagel onder de naam Ab-ire Uitvaartverzorging in de regio Almere – Lelystad – Zeewolde en Het Gooi als zelfstandig uitvaartondernemer verder gegaan. Martijn Huffnagel heeft ruime ervaring met het verzorgen en begeleiden van zowel zeer uitgebreide uitvaarten, begrafenissen en crematies waarbij vele honderden tot wel 3000 personen betrokken waren, als zeer kleinschalige intieme afscheidsceremonies in huiskamer sfeer.