Crematorium Almere

Crematorium Almere

Martijn Huffnagel is in 1986 de uitvaartdienstverlening branche binnengetreden. Toentertijd waren er, verdeeld door Nederland, een zeer beperkt aantal crematoria. Deze crematoria bekleedden vooral een regionale functie. Sinds die tijd is om verschillende redenen de keuze voor een crematie sterk in aantal toegenomen. Ten gevolge van de toenemende vraag zijn er in de afgelopen 30 jaar lokaal vele crematoria bijgekomen, zo ook crematorium Almere en crematorium Cremaere.

Toen Ab-ire Uitvaartverzorging in 1998 met uitvaartzorg in Almere startte, had Almere zelf nog geen crematorium. Men moest toentertijd hiervoor nog uitwijken naar Amsterdam, Bilthoven of Lelystad. Nu zijn er in Almere twee crematoria: crematorium Almere in Almere Stad en sinds januari 2018 crematorium Cremaere in Almere Buiten.

“Ruimte om vrij te gedenken”, de persoonlijke touch

Het vormgeven van de uitvaart en de invulling van de crematie is iets heel persoonlijks. Soms hebben overledene, toen zij nog leefden, zelf al heel nadrukkelijk zijn of haar wensen te kennen gegeven. Maar vaak is het aan de nabestaanden om hieraan invulling te geven.

Zo moet er onder andere nagedacht worden over hoe de crematie vormgegeven kan worden. Kiest u voor een crematie in crematorium Almere in Almere stad of voor crematorium Cremaere in Almere Buiten? Wilt u gebruik maken van de aula en/of ontvangkamer? Hoeveel tijd denkt u nodig te hebben in de aula en in de ontvangkamer? Wenst u voorafgaande aan de crematie eerst een uitvaartdienst of mis in de kerk of kiest u voor de uitvaartceremonie liever een alternatieve locatie? Dan moet er nog een datum en tijdstip bepaald worden. De dag en het tijdstip van de uitvaart en de crematie zijn mede afhankelijk van de beschikbaarheid van de gewenste en benodigde faciliteiten in het crematorium Almere, de kerk of alternatieve locaties.

Wij van Ab-ire Uitvaartverzorging zijn er met ruim 22 jaar ervaring om dit alles voor u in goede banen te leiden. Dit is wat u van Ab-ire Uitvaartzorg mag vragen én verwachten.

Afhankelijk van uw wensen biedt Ab-ire uitvaartverzorging u onder andere vanuit ons eigen Uitvaartcentrum Almere Haven diverse crematie mogelijkheden in Almere, zoals:

Crematorium Almere in Almere Stad: Dit crematorium behoort tot een van de reguliere crematoria in de regio Almere. Dit crematorium biedt faciliteiten zoals een ruime aula, ontvangkamer en een cafetariaruimte.

Crematorium Cremaere in Almere Buiten: Dit crematorium richt zich binnen de regio voornamelijk op “Technische” crematies. Dit zijn crematies waarbij nabestaanden in principe geen gebruik maken van facilitaire voorzieningen van het crematorium. Crematorium Cremaere biedt voor een besloten gezelschap een kleine sfeervolle afscheidsruimte.

CO2-Neutraal cremeren: Als een van de allereerste crematoria van Nederland beschikt crematorium Cremaere over een volledig elektrisch verwarmde crematieoven en maakt daarbij gebruik van groene stroom. Hiermee is crematorium Cremaere volledig CO2 neutraal.

Duurzaam cremeren: Qua duurzaamheid onderscheidt crematorium Cremaere zich van alle “reguliere” crematoria in Nederland, zoals ook van crematorium Almere in Almere Stad. Crematorium Cremaere is een van de eerste en weinige milieuvriendelijke, milieubewuste en duurzame crematoria van Nederland. Zo bezorgt crematorium Cremaere de as als een van de weinige crematoria in Nederland standaard in een volledig biologisch afbreekbare urn.

Goedkope crematie Almere: Dat duurzaamheid niet duur hoeft te zijn, blijkt uit het crematietarief van crematorium Cremaere. Crematorium Cremaere behoort tot een van de goedkoopste crematoria in Nederland waar het gaat om “Technisch” cremeren. Ook kostentechnisch is crematorium Cremaere vele honderden euro’s voordeliger ten opzichte van crematorium Almere in Almere Stad.

Naast het verzorgen van een crematie in Almere, verzorgt Ab-ire Uitvaartverzorging ook geregeld uitvaarten en crematies elders in de regio en als u dat wenst door het hele land.

Informatie: Neemt u gerust -het liefst tijdig- hiervoor contact met ons op. Wij bij Ab-ire Uitvaartverzorging informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden van uw crematie wensen en de hieraan verbonden uitvaart- en crematiekosten.

Crematiekosten Almere: Tenzij u tijdig en volledig wordt geïnformeerd, kunnen nabestaanden na een uitvaart voor heel vervelende financiële verrassingen komen te staan. Dit is vaak het gevolg van meerdere factoren die de inzichtelijkheid van kosten tot een ingewikkelde materie maken. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de beperkende sterk verouderde voorwaarden van bijvoorbeeld de “Natura” uitvaartpolissen in relatie tot de hedendaagse persoonlijke wensen en ontwikkelingen qua mogelijkheden.

Het is opmerkelijk dat vele persoonlijke wensen en alternatieve mogelijkheden feitelijk kostenverlagend zijn, maar door diverse organisaties toch als duurder doorberekend worden, omdat er zogenaamd sprake van contractbreuk of inkomstenderving zou zijn.

Bij Ab-ire Uitvaartverzorging behartigen wij altijd alleen uw belangen, ook met betrekking tot uw bestedingsruimte. Ab-ire Uitvaartverzorging kan dit doen omdat onze dienstverlening geheel onafhankelijk is. Bij Ab-ire Uitvaartverzorging hoeven wij geen rekening te houden met “van boven af” opgelegde bepalingen. Niet alleen ten aanzien van uw wensen maar zeker ook met betrekking tot het kostenaspect in relatie tot uw bestedingsruimte.

Bij Ab-ire Uitvaartverzorging staan u en uw wensen centraal. Wij informeren u over de vele mogelijkheden die Ab-ire Uitvaartverzorging afgestemd naar uw persoonlijke wensen kan aanbieden en doen u graag offerte hiervan. Onze offertes zijn altijd volledig gespecificeerd en voor iedereen overzichtelijk.

Ongeacht of u nu direct hulp nodig heeft, een spoedig overlijden verwacht of dat u, met het oog op de toekomst, uw eigen begrafenis alvast wilt regelen.  Ab-ire Uitvaartverzorging staat 24/7 voor u klaar.

Martijn Huffnagel

Overlijden Melden

   prijs uitvaart

   Ontvang een vrijblijvende kostenopgave

   Vraag een vrijblijvende kosten opgave aan via onderstaand formulier.

   Beoordeling

   9.4

   beoordeling door onze klanten

   Wilt u uw eigen wensen bespreken?