Referenties

Ab-ire Uitvaartzorg Revieuws & Aanbevelingen

Beste Martijn,

Dank voor je goede zorgen bij de uitvaart van Marion en in de voorbereidingen vooraf.

We hebben een prachtige uitvaart gehad waarbij alles klopte.

Succes verder met je werk.

Hartelijke groet,

Anne Karen Bakker

​Spiritueel centrum Venwoude Lage Vuursche

Beste Martijn,

Bij dezen willen Judith en ik je nogmaals bedanken voor alle goede zorgen en hoe je je hebt ingezet om Yvonnes wensen mogelijk te maken.

Groeten,

Judith & Eric de Hont

Beste Martijn,

​Wanneer je verdriet groter is dan je dragen kunt, is het fijn om met haar bezig te zijn.
​Dankjewel voor het geven van alle Ruimte en mogelijkheden, jou advies, om het afscheid van Manja zo warm vorm te geven dat het leek alsof ze nog een beetje bij ons was.
​Haar mooie afscheid zal ons helpen om deze moeilijke tijd in te gaan.
BEDANKT.

​Barry,Leonie, Just & Ella van Mastrigt

We zijn erg blij dat wij martijn gevonden hebben.
Martijn is vriendelijk, rustig en neemt zijn tijd.
Mijn man heeft een uniek afscheid gehad, door de mogelijkheden geboden door Ab-ire.
met vriendelijke groet,

Diana, Lesley en Jeffrey van der Woude

Beste Martijn Huffnagel,

Een overlijden komt altijd onverwacht en slaat in als een bom. Totale ontreddering volgt. Het is een enorme steun in de rug als bij de voorbereiding van de uitvaart een deskundige helpt. Vanaf de eerste ontmoeting maakte het professionele en rustige optreden van jou een enorme indruk op ons. Jij luisterde naar onze wensen en vulde deze aan met zeer goede suggesties. Zo hebben wij de auto zelf naar het crematorium kunnen rijden. De uitvaart werd een heel persoonlijk en mooi afscheid, waar wij allen, ondanks het enorme gemis,  met een warm gevoel aan terug kunnen denken.  Martijn bedankt!
Familie Kaneman

Wij waren vanaf het eerste moment zeer onder de indruk van de werkwijze van Martijn Huffnagel na het overlijden van mijn man Bernard, de vader van onze kinderen en opa van Sam. Hij kwam binnen en luisterde heel geduldig naar ons verhaal. Vervolgens kwam hij met het voorstel om de plechtigheid te doen in het Eksternest, op ons lijf geschreven deze locatie. Alles kon en alles mocht, tot het zelf rijden van de auto naar het crematorium. Echt heel bijzonder, het was zo'n mooi afscheid, het laatste 'feestje' van Bernard. In een woord geweldig! 
Liefs Jolanda, Stef, Linda en Sam, Tobias en Pamela.

Gewaardeerde Martijn,

Amazing, totally Amazing
​Dit is ons aller beleving geweest bij het ervaren hoe jij al vanaf het eerste contact in zo'n hectische en ontreddende familie in staat bent gebleken rust en onderlinge harmonie te creeren en ondanks ons intense verdriet na het overlijden de periode van afscheid, loslaten en de uitvaart op zo'n naturlijke wijze hebt weten te transformeren tot dierbaren momenten en herinneringen aan een voor ons zo bijzonder mens. Dit is niet gewoon alleen maar je werk geweest. Dit is echt je ROEPING !  Namens ons allen Héél Hartelijk Dank voor alles Martijn en wij zullen jou en Ab-ire echt iedereen aanbevelen!
Familie Albers

Beste Martijn, Door het plotselinge overlijden van mijn vrouw vond ik  mezelf ineens aan jou overgeleverd. Ik ben zeer onder de indruk van de wijze waarop je mij en hele uitvaart hebt begeleid. Vanaf dag 1 tot het definitieve afscheid op de begraafplaats. Je was er op de momenten die nodig waren; je dacht mee zonder je eigen mening op te dringen en je voelde heel goed aan hoe je met de verschillende achtergronden en culturen moest omgaan. Kortom, je was tactvol en gevoelig en mede daardoor kan ik met veel troostrijke gevoelens terugkijken op dit afscheid. Nogmaals hulde en mijn bijzondere dank voor de manier waarop je dit hebt vorm gegeven. Ik beveel een ieder Ab-ire Uitvaartzorg van harte aan! Met vriendelijke groet,
Luc Bogaert

 
Hi Martijn, Dank voor alle fijne en goede zorgen. We kijken ondanks alles ook met een heel warm gevoel terug op de week van het overlijden en de dienst zelf van Andries. “Onze vader overleed plotseling, en wat komt er dan veel op je af, naast alle emoties die je hebt van het overlijden van iemand zo dierbaar. Martijn zorgde ervoor dat wij direct de avond van het overlijden al naar onze vader konden gaan, in zijn eigen uitvaartcentrum. Het was heel fijn dat het hier kleinschalig en integer was, en wij kregen alle tijd om bij onze vader te zijn. De hele week was Martijn voor ons een vraagbaak, en regelde hij van alles zonder daarbij op de voorgrond aanwezig te zijn. Ook kregen wij alle ruimte om de dienst in te vullen naar onze wensen, waardoor het heel persoonlijk werd, en wij er met elkaar met een warm gevoel op terug kijken, naast het verdriet. Martijn voelde onze hele familie goed aan, en had precies de juiste afstand en nabijheid, het had niet beter gekund. De hele familie was zéér te spreken over Ab-ire Uitvaartverzorging, je intieme huislijke Afscheidscentrum aan De Steiger, en over jou Martijn als héél hartelijk persoon. Martijn, bedankt hiervoor.” Lieve groet, René & Wendy Cremer.
Familie Cremer

 
Beste Martijn, Graag wil ik je bedanken voor de fantastische wijze waarop je ons hebt begeleid bij de uitvaart van mijn vader. Mede dankzij jou ervaring en goede zorg, was de dienst prachtig en van begin tot eind helemaal zoals gewenst. Met vriendelijke groet,
Sharon van Diepenbos-Nihot

 
Beste Martijn, BEDANKT voor het verzorgen van het perfecte afscheid voor mijn lieve vader. Het contact tussen ons verliep zó ongedwongen, persoonlijk en in alle rust, wat ik als heel bijzondere heb ervaren. Je Afscheidscentrum aan De Steiger in een zéér prettige huiskamersfeer was precies zoals ik het voor mijn vader gegunt had en waardoor we hem in alle rust, intimiteit en ontspannenheid hebben kunnen gedenken. Nogmaals heel veel dank daarvoor!  
Elbert en familie

 
Beste Martijn, heel bijzonder voor ons was dat jij al direct vanaf het alle eerste moment aanvoelde wat voor uitvaart bij onze vader pastse. Nadat je onze vader thuis had opgebaard hebben wij je persoonlijke dagelijks bezoeken als héél prettig ervaren. Je hebt ons zo goed begeleid in het organiseren van een prachtige uitvaart. Door jou meedenken heb je voor ons de gelegenheid gecreeerd zodat wij op een bijzondere locatie, omringd door het bos afscheid konden nemen terwijl wij op de achtergrond de vogels hoorde fluiten. Dit paste precies zo bij onze vader en we zijn hier erg blij mee. Martijn, jij was voor ons altijd bereikbaar en beschikbaar wanneer we je nodig hadden en je zorgde op integere wijze dat alles vlekkeloos verliep. Heel veel dank daarvoor Martijn. 
Daan (Fam.) Dobber

 
Beste Martijn, ik ben zéér onder de indruk hoe jij  op een zo’n bijzondere en persoonlijke wijze de uitvaart van Tini hebt verzorgt. Mijn oprechte Complimenten hiervoor !
Mark Rutte (Premier)

Beste Martijn,

Ik ben erg blij Ab-ire en je Afscheidslocatie aan De Steiger op internet te hebben gevonden. Ons eerste kennismakingsgesprek liep gelijk al soepel en je begreep direct wat wij wilden. Ik heb het afscheid van mijn moeder als erg persoonlijk ervaren en ook alle genodigden vonden het een mooi en warm afscheid op deze sfeervolle en niet te grote lokatie. Tevens is het prettig zelf thee en koffie te kunnen pakken en in ons geval zelf taart mee kunnen nemen was ook erg fijn. Kortom, voor mensen die op zoek zijn naar een sfeervolle plek om afscheid te nemen is Martijn Huffnagel Ab-ire Uitvaartverzorging zeker aan te bevelen. Bedankt Martijn,
Caroline Latul

Toen bleek dat mijn vrouw na een kortstondig ziekbed zou gaan overlijden, hebben we Martijn gevraagd om de uitvaart te begeleiden. Martijn is meteen naar het hospice in Uithoorn gekomen en heeft tezamen met mijn vrouw, mijn kinderen en ikzelf een heel bijzonder afscheid vanuit het Eksternest vormgegeven. Zijn grote betrokkenheid, zijn meedenken en zijn organisatorische kwaliteiten zijn voor ons van heel grote betekenis geweest. Martijn, heel hartelijk dank voor alles, je bent een bijzonder mens en zeker voor mensen die het afscheid van een dierbare “op een andere wijze dan normaal” vorm willen geven goud waard.
Edwin Bogaard, Kjell en Judith en Arne

Hallo Martijn, eindelijk weet door wie ik mijn uitvaart wil laten doen. Ik erger mij namelijk altijd mateloos aan die zwarte kraaien die altijd maar arrogant lopen te paraderen en menen mij te kunnen pushen met maar 2 minuten spreek tijd omdat ze zo de volgende klus alweer moeten doen. Maar hoe jij de uitvaart van Paul (mijn broer) hebt verzorgt was voor mij een openbaring en zéér geruststellend om te ervaren. Een “Vlaamse gaai” zoals jij heb ik nog nooit eerder aan het werk gezien. Mooi en bedankt !
Piet Römer

Aanvankelijk waren wij bijzonder sceptisch en zagen wij erg op tegen de ontmoeting met weer zo’n uitvaartleider. Dit naar aanleiding van eerdere nogal vervelende en negatieve ervaringen, zoals botheid, commerciële insteek en zo verder,  met diverse uitvaartorganisaties. Ervaringen die overigens totaal niet stroken met wat zij in hun landelijke Tv-commercials beweren. Martijn was nog geen vijf minuten binnen en had, zonder dat hij zich dit bewust was, onze sceptisch volledig doen verdwijnen. Martijn kwam, ging zitten en luisterde vervolgens de eerste 15 tot 20 minuten zonder dat er gelijk papieren of een laptop op tafel kwam. Vooral zijn geduldig luisteren is ons de resterende tijd en de daarop volgende dagen bijzonder opgevallen. Het was ons verhaal, onze ervaringen, onze behoeften en onze wensen die zijn aandacht hadden. Dit ondanks dat wij nogal veel eisend waren en erg kritisch zijn van aard.  Wij hebben bij Martijn geen enkel moment ervaren dat wij lastig waren of dat bij Martijn iets even snel of tussen andere werkzaamheden door geregeld moest worden. Dat wij ons zelfs afvroegen “hoe doet hij dit toch zo in zijn eentje”. Een uitvaart met ruim 300 aanwezigen begeleide hij feilloos !

Martijn Chapeau, ontzettend veel dank en alle respect voor hoe jij ons hebt begeleid.
Rogier, Lotte en Frits

In 2009 hebben wij Martijn voor het eerst ontmoet na het overlijden van mijn moeder. Daar heeft onze zoon, Dennis, al een mooi stuk over geschreven op de site van Ab-ire. Helaas is onze zoon Dennis van der Zeijden in april aan kanker overleden en hebben wij weer gebruik moeten en kunnen maken van de warmte en kundigheid die Martijn weet te verlenen. Onze zoon heeft van te voren al een hele hoop met Martijn kunnen bespreken. Dit was ook wel nodig want het was een uitvaart met wel meer dan 1000 mensen in Almere-Haven.Daar komt heel wat geregel voor kijken. De Aula is veel te klein voor zoveel mensen, dus moest er een grote tent op de parkeerplaats worden neergezet. Dit is door Martijn fantastisch opgepakt en wij kunnen spreken van een grootse en zeer geslaagde uitvaart. De persoonlijke aanpak, de warmte waarmee Martijn ons omringd heeft voelt als en warme deken. Dit heb je nodig als je zo’n groot verlies te verwerken hebt. Wij zijn hem zeer dankbaar hiervoor. Wij zouden nog zoveel kunnen zeggen.
Groetjes & Liefs, Ans en Frans van der Zeijden

Onze wereld stond en staat nog steeds compleet op z’n kop. Feitelijk zouden wij Thierry onze zoon, broer en vader na zijn plotselinge overlijden nooit meer hebben kunnen zien. Maar dankzij een goede vriend van ons zijn wij de dag na zijn overlijden in contact gekomen met Martijn Huffnagel van Ab-ire. Door zijn adequate handelen en optreden hebben wij, zijn zoontje en zijn beste vrienden toch nog op een goede en waardige wijze afscheid van Thierry kunnen nemen. We zijn zo ontzettend goed geholpen door Martijn. Hij was heel snel bij ons en heeft in alle rust en tijd met ons de dingen besproken. Martijn gaf ons hele goede adviezen. Hij luisterde erg goed naar onze wensen en bood ons alle ruimte om onze wensen vorm te geven. Hoe moeilijk het ook was, Martijn heeft er samen met ons voor gezorgd dat er een hele mooie crematieplechtigheid heeft plaatsgevonden. Martijn is een enorme steun voor ons geweest en wij zijn hem enorm dankbaar voor zijn deskundigheid, warmte, goede ideeën, en het rekening houden met onze gevoelens als nabestaanden. Bedankt daarvoor Martijn!
Fam. van Haastrecht

Martijn is de man die je nodig hebt in droevige omstandigheden. Hij is zeer tactvol en gevoelig voor de situatie. Hij denkt mee en stuurt waar nodig. Hij is een man van zijn woord, bereikbaar op eerste paasdag, komt op tijd, en staat open voor alle vragen of wensen van de familie. Hij is oprecht betrokken, zonder overdreven dramatiek. Ook toont hij eigen initiatief door gebruik te maken van zijn ervaring, hetgeen zorgde voor een herdenking in een restaurant, die geheel in overeenstemming was met de wensen van de familie, en gevolgd door de besloten crematie.
Adri en familie

Martijn is a professional in the funeral branch with a warm heart and a lot of patience, always ready to organize a last wish.
Jacob Verkade

Martijn heb ik leren kennen als een veelzijdig, prettig mens die op een zorgvuldige en persoonlijke wijze zijn diensten verleend als ondernemer in de uitvaartbranche. Martijn levert kwaliteit, is tactvol en op de persoon afgestemd!
Maarten Sonderen, Woonondersteuner at LIMOR ondersteuning en rehabilitatie

Ik heb Martijn ingeschakeld voor het verzorgen van een uitvaart. Hierbij moest rekening gehouden worden met de wensen van een Afrikaanse en een Nederlandse familie. Gecompliceerd maar Martijn heeft dit op uitmuntende wijze ingevuld. Dit vonden overigens alle betrokkenen. Zonder aan de organisatorische facetten voorbij te gaan heeft hij volop rekening gehouden met alle emoties en wensen van de familie. Samengevat ; Martijn is duidelijk en efficiënt, hanteert een persoonlijke benadering en komt afspraken na.
Gio van Loenen, Partner at HvLTrading Partners bv

Hoi Martijn,

De hele familie heeft het er nog over hoe apart het is dat, zelfs na het overlijden en deuitvaart van Maarten, deze periode een zo positieve ervaring heeft kunnen zijn. Gezien onze eerdere ervaringen zijn we het er allen over eens dat jouw ‘menselijke’ professionele begeleiding zondermeer hiertoe heeft geleidt. Wij hadden een paar (misschien) zeer excentrieke wensen. Maar wij hebben ons geen moment bezwaard gevoelt deze met jou te delen. Je gaf ons hierin echt het gevoel er voor ons te zijn en hielp ons zelfs door hierin met ons mee te denken. Jouw motto ‘Ruimte om vrij te gedenken’ heb je dan ook meer dan waargemaakt, waarvoor we je zeer dankbaar zijn. En wat betreft je eigen afscheidscentrum. Dit was helemaal TOP, wat een warme ervaring!

Wij zijn zeer tevreden over de wijze waarop Martijn Huffnagel alles heeft verzorgd en hebben dit als bijzonder en prettig ervaren ondanks de zware tijd.
Liefs, Tessa en de rest

Hallo Martijn,

Toen wij Martijn Huffnagel van Ab-Ire ’s avonds rond half tien belden kwam hij gelijk ondanks het late tijdstip en regelde gelijk een aantal zaken voor ons. Wij wilden graag dat mijn man en vader van mijn kinderen werd opgebaard in een aparte kamer zodat wij naar hem toe konden gaan wanneer wij wilden en niet aan tijden werden gebonden. Dit kon geregeld worden bij Martijn zijn eigen locatie in Almere Haven in een eigen sleutelkamer. De professionaliteit van Martijn Huffnagel was fijn om te ervaren, hij blijft op de achtergrond en toch wordt alles goed uitgevoerd, geeft advies wanneer dat gevraagd wordt. Zelfs toen wij vroegen of het mogelijk was om de uitvaart toch een dag later te laten plaatsvinden dan oorspronkelijk was geregeld werd dit gelijk door Martijn geregeld. Niets was teveel voor hem bij alles wat wij hem vroegen.

Wij zijn zeer tevreden over de wijze waarop Martijn Huffnagel alles heeft verzorgd en hebben dit als bijzonder en prettig ervaren ondanks de zware tijd.
Ellen Dirken-Rombouts, november 2013

Beste Martijn,

Wij hebben een zeer intense en heel positieve periode met je mogen doormaken. Het meest fijne vonden wij dat er bij jou in het afscheidscentrum geen tijd leek te bestaan. Bij ieder bezoek die wij aan Ingrid brachten is er geen moment geweest dat er op de klok gekeken. Ook het huiskamer gevoel hebben wij als buitengewoon prettig ervaren. Ook naderhand hebben we van belangstellende te horen gekregen dat zij dit heel bijzonder vonden. We hebben veel respect voor hoe je ons door deze periode heen hebt begeleid. Zo subtiel, zo tactvol en bovenal zo menselijk.

Nogmaals hartelijk dank, ook namens haar ouders en wij zullen je zeker bij andere aanbevelen.
A warm and Big hug. Jeffrey

Wat een bijzondere ervaring Martijn,

Vooral ook de kinderen hebben het als heel bijzonder ervaren dat hun vader bij jou in het afscheidscentrum was. Alle ruimte en tijd die je ons daar hebt kunnen bieden om op heel intieme wijze afscheid van hem te kunnen nemen. ‘het was als een thuis’ vertelde ze aan iedereen. Het is duidelijk dat jij er al je gevoel in hebt geinvesteerd om hier iets bijzonders van te maken en daar zijn we je allen heel dankbaar voor.
Kim en the kids (zoals jij hen liefkozend noemde)

Beste Martijn,

Nog even en dan komt Kim na veertien jaar begraven te hebben gelegen in Almere haven thuis! Dat ging niet zomaar, er zijn heel wat telefoontjes e-mails en gesteggel met de gemeenten en justitie aan vooraf gegaan. Maar jij wist dat ze toestemming moesten geven omdat de termijn van 10 jaar grafrust ruimschoots verstreken waren en hebt er flink je tanden in gezet om het allemaal rond te krijgen. Ik heb heel erg opgezien tegen het opgraven van Kim, ik wilde daar natuurlijk bij zijn en heb achter de heg gestaan. Ik heb me onnodig zorgen gemaakt, jij hebt samen met de medewerkers van de begraafplaats mijn dochter met veel zorg opgehaald en overgekist, ik mocht met jou en Kim meerijden naar het crematorium en ben bij haar gebleven tot aan de invoer bij het crematorium. Dit moest ik natuurlijk zelf betalen en het is alles bij elkaar veel geld maar het was en is het dubbel en dwars waard. Hoe kan ik jou bedanken Martijn dat jij dit voor mij en mijn dochter hebt gedaan zonder daar zelf een cent aan te verdienen, alleen de kosten die nu eenmaal gemaakt moesten worden heb jij bij mij in rekening gebracht. Ik zou nog zoveel woorden kunnen gebruiken misschien wel een miljard maar wat ik eigenlijk tegen je wil zeggen is

‘IK BEDANK JE VANUIT HET DIEPSTE VAN MIJN HART’.
Een hele warme groet Lea Schaefer

Het was voor ons heel speciaal te ervaren hoe Martijn op een zó natuurlijke wijze onze kinderen in alle facetten wist te betrekken bij het verlies van hun zusje. Ook waren wij diep onder de indruk van alle de tijd die hij genomen heeft om ons, op heel ongedwongen wijze, hierin te begeleiden en waar nodig hebt geadviseerd. Zonder te kort te doen aan ieders eigen beleving heeft Martijn de bijzondere gave om jong en oud te (ver)binden.

Ook hoe Martijn het afscheid na dit plotselinge verlies van ons engeltje voor alle klasgenootjes en de kinderen uit de buurt tot een heel bijzondere en positieve ervaring wist om te vormen was zeer speciaal. Zowel in de buurt als op school hebben de kinderen en ouders het er nog altijd over. Vooral zijn spreekbeurt op school hierover heeft een diepe indruk achter gelaten. Hij heeft hiermee de ouders en leerkrachten waardevolle handvatten meegegeven om hen hierin verder te begeleiden.

Martijn, nogmaals heel veel waardering en Dank.”
Diderick & Ada

“Eerst was er de onbeschoftheid. Maar toen kwam Martijn!!

Na het overlijden van ons dochtertje belde wij in eerste instantie de Dela. Het is ongelooflijk hoe onbeschoft wij door hen te woord zijn gestaan en behandeld zijn. Vervolgens weigerde Yarden ons ten diensten te staan. Waarschijnlijk waren wij voor deze partij niet “uniek” genoeg en een derde ondernemer had gewoon geen tijd. Uit pure wanhoop en met inmiddels 0,0000 % vertrouwen in de uitvaartbranche attendeerde een kennis ons op Ab-ire.

Geloof het of niet, binnen een half uur stond Martijn bij ons binnen. Na eerst een uur geduldig kennis gemaakt te hebben met onze boosheid en frustratie heeft Martijn met ons de draad opgepakt waar andere dit hebben nagelaten. Martijn wist in korte tijd met een lach en een traan onze eerdere klote ervaringen te relativeren en te transformeren tot een mooie en bijzondere periode en uitvaart. Beter dan met Martijn hadden wij het zeker niet kunnen treffen.

Heel veel dank Martijn. Je bent een bijzonder mens!

“Hoe Martijn vier omgekomen familieleden tijdens één uitvaart de individuele aandacht heeft kunnen schenken die een ieder van hen verdiende was voor ons allemaal heel bijzonder om te zien en ervaren. Wij waren er gedurende die week getuigen van wat voor een enorme inzet, organisatie- en improvisatie vermogen dit van hem heeft gevergd. In al zijn bescheidenheid en gedistingeerde houding toonde Martijn gelijker tijd een ongekende daadkracht.

Zelfs met de vele honderden aanwezigen had de gehele dag voor ons allemaal een heel persoonlijke (haast intieme) beleving en een natuurlijk verloop.

Martijn was, ‘onzichtbaar, maar waar nodig sterk aanwezig’de rust zelve.

Groot respect voor deze man.”
John

Prettig was dat Martijn in de voorbereiding, maar ook tijdens de plechtigheid op de achtergrond bleef. Hij zal ongetwijfeld duizend en één dingen hebben geregeld om onze wensen te realiseren, maar voor ons was al die bedrijvigheid niet zichtbaar. Wij wilden een crematie waarbij we zelf de regie bleven behouden en waarbij Martijn zich dienstbaar opstelde. Aan die wens heeft hij uitstekend voldaan, zodat ik en de kinderen bij de crematie van mijn vrouw en hun moeder geen zorgen hadden over het verloop van de dag.” 
Henk Snyders

“Toen mijn moeder kwam te overlijden midden in de nacht, heb ik Martijn gebeld hij nam alles meteen uit handen en hield goed contact en kwam meerdere keren thuis om de wensen te bespreken voor de crematie. Hij dacht mee voor de tekst op de kaart en ook onze bijzondere wens om achter de kist een fotoreportage te laten draaien heeft hij mogelijk gemaakt! Ik en ook de familie en vrienden zijn heel blij met Martijn in deze moeilijke tijden hij staat voor zijn vak met een persoonlijke benadering.

Niets dan lof! Martijn nogmaals dank voor alles in deze voor ons zware tijd!
Yvonne Pieterson en familie (Almere)

Op aanraden van een buurvrouw, die zelf vanwege twee eerdere overlijdens ervaring met Ab-ire had gehad, hebben wij na het overlijden van onze vader Martijn Huffnagel van Ab-ire gebeld. Wij waren verdrietig, het was die avond al laat maar Martijn maakte geen enkel probleem om meteen te komen en ons te helpen met het regelen van allerlei taken rondom het overlijden. Want wij hadden geen idee wat er allemaal bij kwam kijken, en hoe en wat nu verder.

Alles mocht, alles kon en werd meteen geregeld. Hij liep alles duidelijk met ons door en kwam met goede suggesties. De volgende dagen was hij prima bereikbaar of hij belde meteen terug zodra hij kon.

Wat wij wilde werd ons direct door Martijn persoonlijk, via mail of telefonisch uit handen genomen. Alles werd goed en snel geregeld. Ook de crematie en het verdere afscheid is mooi verlopen. Wij kregen van veel mensen complimenten dat alles zo mooi verzorgd was.
Met vriendelijke groet, – Lea en Ruud / Cor en Wil

Persoonlijk zagen we nooit het nut van ‘voorzorg’. Totdat Ab-ire ons, na een heftige gebeurtenis, op heel bijzondere wijze hiervoor de ogen opende. We voelde daarmee de stimulans om ruimer te durven nadenken over onze eigen vergankelijkheid en uitvaart.

Martijn z’n respect voor onze eigen belevingen wekte bij ons en binnen de familie vertrouwen en rust. Er ging een heel nieuwe wereld voor ons open. Het klinkt gek, maar door ruimte die Martijn ons bood werd de uitvaart voor ons een heel bijzondere en positieve (haast leuke) en dierbare belevenis.”
Jacqueline en Michael R.

“Het is echt zo, als je om vier uur ’s nachts belt, dan staat Martijn er, met raad en daad. Bovendien was er bij Martijn alle ruimte en tijd die wij van hem vroegen en was er géén vraag te veel. Dit gaf ons veel vertrouwen. Dit hebben wij elders wel anders meegemaakt.

Op de uitvaart van onze broer (militair) met ruim 1400 aanwezigen heeft Martijn zich een waarlijk professional getoond. Zonder de etiquette voor de Militaire Eer tekort te doen wist hij deze voor ons op gepaste wijze goed te combineren met het persoonlijke.

Niets anders dan Lof en Dank voor deze ‘kleine’ Grote man.
Andy K.

Wij hebben Martijn leren kennen voor, tijdens en na de uitvaart van een familielid. Gedurende de periode van rouw maar met name bij de organisatie van onze specifieke wensen en behoeften die wij als familie hadden, voorafgaand aan de uitvaart, liet Martijn zien professioneel, betrokken, correct maar vooral heel doortastend te zijn. Hetgeen voor ons mogelijkheden bood om ons verdriet om te zetten in een waardig afscheid met bijzonder veel persoonlijke inbreng. Tijdens de intensieve en verdrietige periode van voorbereiden zorgt Martijn voor rust en ruimte waarbij hij de behoefte van de familie op ieder moment centraal laat staan zonder dat er zaken onbespreekbaar zijn.
Dennis van der Zeijden (Almere-Haven)