Over ons

Ab-ire Uitvaartverzorging ‘Ruimte om vrij te gedenken’

Ab-ire Begrafenis- Crematie- en Uitvaartverzorging

Ab-ire is de Latijnse benaming voor 'overgaan' of 'terugkeren naar …'. Hiermee impliceerd Ab-ire Uitvaartzorg niet dát er per se een vorig of volgend leven is, maar het sluit aan bij de gedachte dat op een zachte, respectvolle wijze naar ieder individu gekeken mag worden. Ieder mens speelt een belangrijke en unieke rol op aarde en verdient daarom aandacht en respect bij de Uitvaartdienst de Crematie of de Begrafenis. Vanuit deze gedachte ontwikkelde Martijn Huffnagel zijn eigen concept gericht op persoonlijke uitvaartzorg en dienstverlening voor o.a. Almere – lelystad – Zeewolden en in Het Gooi. Daarnaast verzorgt Ab-ire Uitvaartverzorging zelf des gewenst uitvaarten door geheel het land.

AB-IRE AFSCHEIDSCENTRUM ALMERE

In aansluiting op haar thema "Ruimte om vrij te gedenken" heeft Ab-ire Uivaartverzorging haar eigen afscheidscentrum (een volledig uitvaartcentrum & mortuarium) van waaruit Ab-ire volledige Uitvaartzorg, Afscheidsdiensten, Begrafenissen en Crematies kan bieden met vooral een informeel karakter. Bij het betreden ervan ervaart men hierdoor een huiskamer beleving. Ab-ire Uitvaartverzorging sluit hiermee niet alleen aan aan de toenemende behoefte om op intieme en informele wijze afscheid te kunnen nemen (zonder hierbij perse aan de bestaande formele faciliteiten gebonden te zijn), maar zeker ook aan de behoefte naar low cost (budget-uitvaart) zorg.

AB-IRE, ONAFHANKELIJK IN UITVAARTZORG BEGRAFENIS & CREMATIE DIENSTEN

Martijn Huffnagel van Ab-ire Uitvaartzorg heeft bewust gekozen onafhankelijk uitvaartondernemer te willen en kunnen zijn. Zo kan Martijn Huffnagel nabestaanden beter helpen uitvaartwensen persoonlijk vormgeven en alle gewenste uitvaartdiensten aanbieden zónder enige terughoudendheid of afhankelijk te zijn van grote stugge organisaties of bepalingen van de welbekende (natura)verzekeraars. Door de onafhankelijkheid van Ab-ire Uitvaartzorg is er, ongeacht waar of hoe men voor de uitvaart verzekerd is, binnen de kaders van de wetgeving, zoals de Wet op de Lijkbezorging juist véél mogelijk.

PERSOONLIJK CONTACT MET AB-IRE UITVAARTZORG

Op het moment dat het overlijden een feit is, is Ab-ire Uitvaartzorg het gehele jaar, 24 uur per dag direct bereikbaar.  Vanuit de kracht "Ruimte om vrij te gedenken" staat Martijn Huffnagel garant voor Persoonlijke Uitvaartbegeleiding, Begrafenis- of Crematieverzorging. Ab-ire Uitvaartverzorging pretendeert niet het verdriet bij nabestaanden uit handen te kunnen nemen. Door in goed overleg te communiceren en persoonlijke uitvaartwensen op vakkundige wijze helpen vorm te geven en te coördineren kan Ab-ire Uitvaartzorg zo de zorg voor hen die achterblijven wellicht verlichten.

FILOSOFIE VAN AB-IRE UITVAARTZORG

Martijn Huffnagel heeft de overtuiging dat iedereen zelf mag bepalen hoe hij of zij het leven vormgeeft. Dit gegeven, met respect voor het voorbije leven, is voor hem de drijfveer om een bijdrage te leveren aan de periode dat het stoffelijk leven voorbij is. In de ruimte die Ab-ire Uitvaartzorg bied om 'vrij te gedenken' ligt de mogelijkheid om op zeer persoonlijke wijze het afscheid en de uitvaart vorm te geven.

ERVARINGEN, MARTIJN HUFFNAGEL 

Martijn Huffnagel is sinds 1986 actief als uitvaartbegeleider. Hij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in diverse disciplines. Per 1 januari 1998 is Martijn Huffnagel onder de naam Ab-ire Uitvaartverzorging in de regio Almere – Lelystad – Zeewolde en Het Gooi als zelfstandig uitvaartondernemer verder gegaan. Martijn Huffnagel heeft ruime ervaring met het verzorgen en begeleiden van zowel zeer uitgebreide uitvaarten, begrafenissen en crematies waarbij vele honderden tot wel 3000 personen betrokken waren, als zeer kleinschalige intieme afscheidsceremonies in huiskamer sfeer.